Tavaszi tisztítás

szepseg-tavasz

A tavaszi időszak a megújulásról szól. Frissül a lélek, érdemes a testet és a szervezetünket is felfrissíteni. A tavasz az az időszak, mikor a tél után újra feltölthetjük magunkat energiákkal, hogy az kitartson az egész évre. Fontos, hogy komolyan vegyük ezt az időszakot, hiszen ha nem cselekszünk most, akkor szinte az egész évünkre rányomhatjuk a bélyeget. Néhány tipp, hogy felébreszd a testet és a lelket.

Természetesen legyél minél többet a természetben. A napsugarak és a kellemes hőmérséklet jótékony hatásai a bőrre és a szervezetre, a madarak csicsergése és a természet ébredésének illatai pedig a lélekre vannak rendkívül jó hatással. Menjetek hétvégén kirándulni, sétáljatok délutánonként, vagy csak üljetek egy parkban, esetleg sportoljatok a szabadban, vagy csak váltsátok a tömegközlekedést vagy a négykerekűt biciklire, már ezek óriásit dobnak a közérzeten.

A tavasz a tisztítókúrák időszaka is, ami azért fontos, mert a télen felgyülemlett salakanyagoktól megszabadíthatod a szervezeted, majd a tavaszi friss zöldségekkel és gyümölcsökkel könnyen pótolhatod a télen felhasznált és elhasznált vitamintartalékod. A tisztítókúra segít a fogyásban is, azonban fontos, hogy kérd ki szakember, táplálékszakértő véleményét a témában, hiszen nem mindegy, hogy milyen tisztítókúrát kezdesz el. Fogyassz mellé nagyon sok vizet és gyógyteát!

Ha a tisztítás is megvolt, akkor jöhet a napi sport beiktatása! Kezdd a tavaszt frissen és tartson ki az erőd egész évben!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?