Hogyan lehet az otthonod betörésbiztos?

2024.10.21.
Hogyan lehet az otthonod betörésbiztos?
2
Views

Mindenki el szeretné kerülni, hogy arra térjen haza a lakásába vagy házába, hogy ott idegenek jártak és feldúlták a személyes életterünk minden szegletét és kifosztották.

Ennek megakadályozására szerencsére már számos olyan módszer létezik, amellyel hatékonyan védekezhetünk. Mindig résen kell lenni, de főleg nyáron kell kiemelt figyelmet fordítani ingóságaink és ingatlanunk biztonságára, mert a meleg hónapokban ugrik meg legjobban a betörések száma.

Megfelelő biztonságtechnikai eszközökkel

A DODO Studio amellett, hogy stílusfrissítésre és téroptimalizálásra tud kiváló ajánlatot adni neked, adott esetben akár teljes körű tervezésre és kivitelezésre is. Ebbe pedig akár még a biztonság témája is beletartozhat, hiszen immár össze tudnak kötni Téged az általuk jól ismert és megbízható szakemberekkel.

A statisztikák azt mutatják, hogy a betöréses lopások elsősorban akkor következnek be, ha az ingatlan üres, azaz a tulajdonosok valahol máshol vannak. Éjszaka és a nappali munkaidő alatt is gyakoriak. S ha az ingatlan nincs kellő mértékben felszerelve biztonságtechnikai eszközökkel, akkor szinte csábítja a betörőket. Ezeket pedig a rossz úton járók nagyon hamar kiszagolják, ezért érdemes mindent megtenned annak érdekében, hogy ne válhasson az otthonod és így te se az áldozatukká.

Megtévesztéssel és gondossággal

Egy kint felejtett vagy ki nem rakott kuka, a huzamos ideig nem kiürített postaláda, de még a napokon át mozdulatlan, lehúzott redőnyök is olyan jelek, amelyek felkelthetik a betörők figyelmét. Az ideális betörés időtartama maximum 10-15 perc, ne hagyj lehetőséget a javaid eltulajdonítására! Az ajtók és ablakok legyenek mindig bezárva, ne hagyj kint létrát vagy kerti bútort, illetve grillt, drága szerszámokat, de a bicikliket se! A villanyóraszekrény ne legyen hozzáférhető helyen, mert az áram lekapcsolásával kiiktatható lehet az elektronikus riasztórendszer.

Ha elutazol, tegyél úgy, mintha mégis otthon lennél! Programozható biztonsági kapcsolókkal azt a látszatot keltheted, minta lenne valaki a lakásban. Ne kürtöld világgá, ha utazást tervezel! Olyankor pedig jól zárj be mindent, és ne hagyd szem előtt az értékeid. Sőt, rejtsd el a kulcsaid vagy a kocsikulcsokat! Egy biztonsági zár vagy akár még egy másodzár felszerelése is indokolt, de a bejárati ajtó megerősítése sem rossz ötlet. A mozgásérzékelő lámpák használata, amelyek nem is jelentenek olyan nagy extra kiadást, határozottan elrettenti a bűnözőket.

Riasztórendszerre is szükség lehet

A különféle riasztók és kamerarendszerek nagyon hatékony védelmet jelentenek, felszerelésükkel a betörések valószínűsége csökkenthető. Mindenképp szakember bevonása ajánlott ehhez, s ha távfelügyeletre is van mód, annál jobb.

Ma már sok mindent megtehetsz annak érdekében, hogy a vagyontárgyaid biztonságban tudhasd akkor is, ha éppen az otthonodtól távol vagy. Őrizd a saját világod!

Rovat:
Egyéb