Fogkő eltávolítás és mikroszkópos gyökérkezelés Budapest

2024.09.13.
Fogkő eltávolítás és mikroszkópos gyökérkezelés Budapest
2
Views

Fogkő eltávolítás: előzd meg az ínygyulladást és őrizd meg fogai fehérségét professzionális kezeléseinkkel!

Fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás napjainkban elengedhetetlen része a szájhigiéniának, hiszen nem csupán esztétikai okokból fontos, hanem számos egészségügyi problémát is megelőzhetünk vele.

Miért fontos a fogkő eltávolítása?

A fogkő eltávolításával megelőzhetjük a kellemetlen szájszagot, az ínygyulladást és a fogak idő előtti elvesztését. A fogkő ugyanis olyan lerakódás, amely baktériumokat tartalmaz, és ha nem távolítjuk el rendszeresen, akkor fogágybetegségekhez és egyéb szájüregi problémákhoz vezethet. A fogkő eltávolítása nemcsak az esztétikai megjelenés miatt fontos, hanem azért is, mert hozzájárul az egészséges szájflórához.

Hogyan zajlik a fogkő eltávolítás?

A fogkő eltávolítása több lépésből áll. Az első lépés a professzionális ultrahangos depurátor használata, amellyel a fogkő nagy részét eltávolítják. Ezt követően speciális kézi eszközökkel a nehezen elérhető részekről is eltávolítják a lerakódásokat. Az ultrahangos kezelés után szódabikarbónás AIR-FLOW polírozást végeznek, amely eltávolítja az elszíneződéseket és természetes fehérítő hatású. Végül a fogfelszínt simává polírozzák finom paszták és speciális kefék segítségével.

Kezelés gyakorisága és árak

Az orvosok azt javasolják, hogy legalább évente egyszer végeztessünk fogkő eltávolítást. Ennek gyakorisága változhat az egyéni igények és a fogkőképződési hajlam alapján. Például, akiknek fontos a megjelenésük, akár 3-4 havonta is részt vehetnek a kezelésen. A fogkő eltávolítás ára változó lehet, de a „3 lépcsős fogkő eltávolítás” jelenlegi ára 29 000 Ft, amely tartalmazza a helyi érzéstelenítést, az ultrahangos kezelést, az AIR-FLOW polírozást és a simító polírozást.

A fogkő kialakulásának folyamata és hatásai

A fogkő kialakulásának folyamata az étkezések során keletkező lepedékkel kezdődik, amely ha nincs rendszeresen eltávolítva, idővel megkeményedik. A lepedékben lévő baktériumok segítik az ásványi anyagok beépülését, ami végül fogkővé alakul. Ez nemcsak esztétikai problémát okoz, hanem jelentősen növeli az ínygyulladás és más szájüregi betegségek kockázatát is.

Mikroszkópos gyökérkezelés Budapest

A mikroszkópos gyökérkezelés Budapest területén egyre népszerűbbé válik a modern fogászati technológiák között. Ennek az eljárásnak a segítségével a fogorvosok képesek még a legkisebb szövetmaradványokat is eltávolítani a gyökércsatornákból, minimalizálva a gyulladás és fájdalom esélyét. Budapest szívében a MYdent Fogászati Rendelő kiterjedt szakértelme és modern felszereltsége garantálja a páciensek számára a legmagasabb színvonalú ellátást.

Mi az a mikroszkópos gyökérkezelés?

A mikroszkópos gyökérkezelés során a fogorvos egy speciális fogászati mikroszkópot használ a gyökércsatornák kezelésére. Ez a módszer lehetővé teszi a pontosabb diagnózist és célzottabb kezelést. A mikroszkóp nagyításának köszönhetően még a nehezen látható szövetmaradványokat is eltávolíthatják, amelyeket szabad szemmel nem lehetne észrevenni. Ez különösen fontos olyan esetekben, amikor a gyökércsatorna nagyon szűk vagy görbe.

A mikroszkópos gyökérkezelés előnyei

A mikroszkópos gyökérkezelés Budapest területén számos előnnyel rendelkezik. Az első és talán legfontosabb, hogy kevesebb egészséges foganyag eltávolítására van szükség, ami csökkenti a fog későbbi törékenységének kockázatát. Emellett a kezelés során kisebb a szövődmények kialakulásának lehetősége, ami gyorsabb gyógyulást eredményezhet. A mikroszkóp segít a korábban sikertelen kezelések újraértékelésében is, új reményt kínálva a pácienseknek.

Mikor indokolt a mikroszkópos gyökérkezelés?

Ez az eljárás különösen indokolt azokban az esetekben, amikor a fogak gyökércsatornái nagyon szűkek, vagy a csatornában problémát okozó szövet nehezen látható és eltávolítható. Szintén javasolt, ha a hagyományos gyökérkezelés során betört eszköz, mint reszelő reked a csatornában, amely mikroszkóppal eltávolítható.

A mikroszkópos gyökérkezelés menete

Az eljárás első lépése a fájdalommentes szájvizsgálat és diagnózis felállítása, mely során röntgen vagy akár CBCT segítségével térképezik fel a fogak állapotát. Ezt követően a fogorvos személyre szabott kezelési tervet készít és árajánlatot ad. A helyi érzéstelenítés után a fogorvos feltárja a gyökércsatornákat és megtisztítja azokat. Ezután ideiglenes tömés kerül a fogba, melyet 1-2 hét múlva végleges gyökértömés követ.

Mire kell figyelni a kezelés után?

A kezelés sikeressége nagyban függ a páciens együttműködésétől. Az érintett terület érzékeny lehet néhány napig, és fontos a fog megfelelő restaurálása. Rendszeres ellenőrzések szükségesek, és a pácienseknek kerülniük kell a kemény ételeket, amíg az ideiglenes tömés a helyén van.

Rovat:
Egyéb