Az elektromos autók versus emelkedő benzinárak

2022.04.04.
Az elektromos autók versus emelkedő benzinárak
104
Views

Unod már, hogy egyre többet kell fizetni a benzinért? Az üzemanyagárak idén az elmúlt 25 év legmagasabb szintjét értek el, és mivel minden eddiginél magasabb az olaj iránti kereslet a világban, valószínűleg nem fognak egyhamar csökkenni.

Az emelkedő benzinárak leküzdésének egyik legjobb módja egy elektromos autó vásárlása és vezetése.

A benzines autók minden egyes kilométerre 3x több energiát használnak, mint (átszámolva) az elelektromos autók. Ez azt jelenti, hogy egy elektromos autó háromszor annyit utat tud megtenni, mint egy benzines autó ugyanazért a pénzért. Más járművek, például az elektromos kerékpárok, még nagyobb különbséget könyvelhetnek el arányaiban, hisz sokkal kisebb súlyokat kell mozgatnia az elektromos meghajtásnak, mint egy autó esetében.

Az elektromos autó vezetése nemcsak a pénztárcádnak, hanem a környezetednek is jót tesz.

Az elektromos autók 98 százalékkal kevesebb szennyezést bocsátanak ki, mint a dízel autók. Használatuk segíthet csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását, ami a tudósok szerint hozzájárul a globális felmelegedéshez és a klímaváltozáshoz.

Az elektromos járművek már 300 dollártól kezdődnek, ha mondjuk egy rollert nézünk, de egy elektromos kerékpárért vagy robogóért sem kell sokkal többet fizetni alapesetben.

A hibrid autók természetesen jelenleg a rendelkezésre álló legkisebb fogyasztású és leginkább üzemanyag-hatékony autók közé tartoznak. A hibrid a kisautóknak kedvez ilyen szempontból leginkább. Velük csökkenhet a légszennyezés, de meg nem oldják a helyzetet.

Akár elektromos, akár benzines autót vásárolsz, az egyik legegyszerűbb dolog, amit tehetsz a környezetedért, ha lassítasz. Minél gyorsabban vezetsz, annál több üzemanyagot fogyaszt az autód kilométerenként.

Rovat:
Autó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here