Dupla üvegezés? Otthona eladhatósága is növekszik!

2022.12.23.
Dupla üvegezés? Otthona eladhatósága is növekszik!
2
Views

Az egyik biztos módja annak, hogy növelje otthona értékét, ha dupla üvegezésű ablakokat szerel fel; ezek csökkentik a fűtésszámlákat, ami növeli ingatlana eladhatóságát.

Ez is bejuttathatja Önt a “zöld otthon” szekcióba, és akkor a környezettudatosak érdeklődni fognak, és több vevő fogja megnézni a házát.

A kettős üvegezés, vagy az ablaka szigetelése nem rejtélyes dolog; hasonlíthatnánk ahhoz, ahogyan egy tollpaplan működik! Az ágy testhőmérsékletű melege és a szoba hideg levegője között egy tollréteg helyezkedik el. A titok az, hogy a tollak egy légréteget tartanak köztünk és a szoba között. Ennek a levegőnek van egy szeparáló hatása, elkülöníti a meleg és a hideg levegőt egymástól.

Így működik a dupla üvegezés is, az üveg ugyanis egy közönséges üveg, de két üvegtábla van benne, és a puffasztó légréteg az üvegtáblák között van.

Nagyon hideg helyeken létezik olyan, hogy hármas üvegezésű egység!

Az energia– és környezetvédelmi aggályok miatt napjainkban talán érdemes megemlíteni, hogy a napsugárzás még mindig felhasználható környezetünk felmelegítésére ablakon keresztül. Ehhez speciális, Low-E üvegnek nevezett üveget kell rendelni. Az alacsony E az alacsony emissziós képességet jelenti, és lehetővé teszi a napsugárzás bejutását az üvegen keresztül. Az egység belsejében egy vékony bevonat található, amely visszaveri a hősugárzást, és lehetővé teszi a napsugárzás bejutását a helyiségbe. Ez azt jelenti, hogy a hőveszteség alacsony, és a szobát mégis felmelegítheti a napsugárzás.

Talán meglepi,

hogy egyes területeken a kormányt is érdekelhetik az Ön dupla üvegezéssel kapcsolatos ötletei! Ha például nyílászárói vannak, vagy természetvédelmi területen lakik, engedélyre lehet szüksége az ablakok cseréjéhez.

Ha napsütéses területen él, akkor a napfény vakító hatásának csökkentése érdekében színezett ablakokat szerelhet be. A színezés nem elég ahhoz, hogy elsötétítse a kilátást, de megtakarít a légkondicionáló számla végösszegéből.

A hőszigetelt ablakok beszerelésének költsége nem olcsó, de ha körültekintően közelít a váltáshoz, akkor a jövőbeni fűtési és hűtési számlák megtakarításával idővel kiegyenlítheti a költségeket. Mivel a hőveszteség akár 30%-a is elszökhet az ablakokon keresztül, ez a kiadás egy része elég gyorsan megtérülhet!

Dupla üvegezés? Otthona eladhatósága is növekszik!

Rovat:
Ingatlan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here